In welk seizoen kunt u het best uw huis verkopen?

Geplaatst: 27-08-2024

Het verkopen van uw huis is een spannend proces en de timing is erg belangrijk. Elk seizoen heeft voordelen en uitdagingen als het gaat om de woningmarkt. Welk seizoen is nu echt het beste moment om uw huis te verkopen? In deze blog benoemen we per seizoen de voor- en nadelen. Hopelijk kunt u hierna uw keuze maken! 

Huis verkopen in de winter

Voordelen
Minder concurrentie: omdat de winter traditioneel gezien een minder populaire tijd is om huizen te verkopen, heeft u minder concurrentie op de markt. Dit kan betekenen dat uw huis meer opvalt en sneller verkocht wordt.

Nadelen
Uw tuin of terras ligt er in de winter minder mooi bij: kale bomen en de tuinset is vaak opgeborgen. Zorg er daarom voor dat het binnen extra gezellig oogt.

Huis verkopen in de lente

Voordelen
In de lente is uw huis op zijn mooist. De lente is de meest populaire periode om uw huis in de verkoop te zetten. Het weer is beter, waardoor de lichtinval goed is en de tuin weer in bloei staat.

Nadelen
Doordat er zoveel huizen in de verkoop staan, is de concurrentie groot. Wij makelaars hebben het druk!

Huis verkopen in de zomer

Voordelen
De concurrentie is na de lente weer wat lager, wat er voor zorgt dat uw huis sneller opvalt. In een zonnige, zomerse periode oogt uw woning natuurlijk ook mooi!

Nadelen
In een zomerperiode zijn veel woningzoekers op vakantie of even niet bezig met hun zoektocht. Hierdoor bereikt u veel minder geïnteresseerde kopers.

Huis verkopen in de herfst

Voordelen
Vakantiegangers komen terug van vakantie en hebben besloten nu écht op jacht te gaan naar een nieuw droomhuis. De NVM Open Huizen Dag vindt vaak plaats in september of oktober. Een evenement met veel aandacht voor de huizenmarkt. Alle woningzoekers zijn weer bereikbaar!

Nadelen
Het weer wordt slechter: de dagen worden donkerder en korter en dode bladeren zorgen voor rommel in de tuin.

Uw woning verkopen

In welk seizoen u uw huis ook wilt verkopen, wij helpen u hier graag mee. Wij komen gratis langs voor een vrijblijvend verkoopgesprek!

Nieuws overzicht

Ons werkgebied strekt zich uit van gemeente Rucphen, gemeente Halderberge, gemeente Zundert, gemeente Etten-Leur en gemeente Breda tot Bergen op Zoom